Spławikowe Mistrzostwa Koła PZW Olsztyn-Łosoś - II Tura wyłaniająca Mistrza Koła na 2024 rok - za nami!

W dniu 23 czerwca 2024 r. Koło PZW nr 54 Olsztyn Łosoś nad brzegiem rzeki Łyny w Brąswałdzie zorganizowało spławikowe zawody wędkarskie "Spławikowe Mistrzostwa Koła PZW Olsztyn - Łosoś - II Tura - wyłaniająca Mistrza Koła na 2024 rok".

W zawodach wzięło udział 14 zawodników, w tym 5 juniorów.

Zawody zostały rozegrane zgodnie z Zasadami Organizacji Sportu Wędkarskiego PZW.

Tura zawodów trwała 4 godziny (8.30-12.30).

W kategorii "Seniorzy" zawody wędkarskie „Spławikowe Mistrzostwa Koła PZW Olsztyn-Łosoś - II Tura" wygrał Andrzej Łapiński z wynikiem 3 120 g. Drugie miejsce zajął Wojciech Wilga (2 200 g) a trzeci był Paweł Kicowski (2 315 g).

W kategorii "Juniorzy" zawody wędkarskie „Spławikowe Mistrzostwa Koła PZW Olsztyn-Łosoś - II Tura" wygrał Dawid Załęcki z wynikiem 2 105 g. Drugie miejsce zajął Oskar Gwiazda (850 g) a trzecia była Nikola Szuchowska (740 g).

Po komisyjnym zważeniu, wszystkie ryby z powrotem wypuszczono do wody.

Największą rybę zawodów złowił Paweł Kicowski – leszcz 49,0 cm.

Po II turach zawodów w kategorii Senior - Spławikowym Mistrzem Koła PZW Olsztyn - Łosoś na 2024 rok został Andrzej Łapiński z wynikiem 3 pkt. sektorowe i wagą 7 590 g. I Wicemistrzem Koła został Paweł Kicowski z wynikiem 3 pkt. sektorowe i wagą 7 205 g, II Wicemistrzem Koła został Wojciech Wilga z wynikiem 4 pkt. sektorowe i wagą (5 445 g).

W kategorii Junior - Spławikowym Mistrzem Koła PZW Olsztyn - Łosoś na 2024 rok został Dawid Załęcki z wynikiem 3 pkt. sektorowe i wagą 3 260 g. I Wicemistrzem Koła został Oskar Gwiazda z wynikiem 3 pkt. sektorowe i wagą 2 290 g, II Wicemistrzem Koła została Nikola Szuchowska z wynikiem 6 pkt. sektorowych i wagą (1 360 g).

 Wszystkim uczestnikom zawodów dziękujemy za miłą i koleżeńską atmosferę. Dziękujemy dla Andrzej Kun za sędziowanie i pomoc przy organizacji niniejszych zawodów.

Zapraszamy do Koła PZW Olsztyn-Łosoś.

12 Komentarzy

    Chcesz dodawać komentarze?

    Zaloguj się, aby otrzymać dostęp do dodatkowych funkcjonalności serwisu.